Sposób przygotowania

Avocado przeciąć wzdłuż, wyjąć pestkę, a miąższ wybrać łyżeczką wprost do blendera.
Do avocado dodać skórkę otartą z limonki oraz wyciśnięty sok.
Zmiksować na papkę, dodać cukier waniliowy do smaku.
Śmietanę schłodzić i dobrze ubić mikserem - doprawić do smaku cukrem waniliowym.
Ubitą śmietanę połączyć ostrożnie z musem z avocado - gotową masę nałożyć do pojemniczków z pokrywkami lub do jednego większego pojemnika.
Zamrozić.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przejrzenia mojej galerii i skorzystania z pomysłów oraz przepisów na bardzo różnorodne potrawy *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    cris04

    Chyba muszę to wypróbować!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cris04

    Czy wystarczy dodać tylko cukier waniliowy zamiast zwykłego cukru?
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja dodaję tylko waniliowy domowy, więc nie jest to 1 torebka, ale tyle, ile mi pasuje do smaku :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zoldiar

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    BARDZO CIEKAWE
  • 2
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    ciekawy przepis
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto je zrobić ....
  • 2
    10703918_1692098381015658_5569143400875715120_n
    Opublikowano

    pycholka

    Lody marzenie, jak dla mnie idealne połączenie smaków :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !