Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 4 kg
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 5
woda 2 l
cukier 1 szklanka
sól 1/4 łyżki
czosnek 3 ząbki
oliwa
ocet 0,5 6%

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych. Włożyć do wrzątku na 3-5 minut. Pokroić na grube paski. Przygotować zalewę z wody, octu, soli i cukru. Paprykę wkładać do słoików i zalewać marynatą. Na wierzch wlać łyżkę oliwy, włożyć liście laurowe i ziele angielskie. Zawekować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 28.04.2012 22:21
lubie
parysek10 10.04.2012 11:28
super
parysek10 10.04.2012 11:28
super
parysek10 10.04.2012 11:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak