Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimne nóżki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 2 sztuki
golonka 0,5 kg
czosnek 2 ząbki
cebula 1
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 5 ziaren
marchewki 3
sól
pieprz
rzeżucha

Przepis i sposób przygotowania na: Zimne nóżki

Nóżki wieprzowe oraz małą golonkę pociąć na małe kawałki, po czym zalać zimną wodą. Gotować do czasu, aż mięso odpadnie od kości. Na pół godziny przed końcem gotowania dodać: cebulę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Następnie wywar odcedzić. Mięso oddzielić od kości i wyjąć przyprawy. Mięso ponownie włożyć do wywaru i zagotować. W miseczkach układać na dnie plasterki marchewki z wywaru, po czym ułożyć mięso i zalać je wywarem. Odstawić do stężenia. Można podawać udekorowane rzeżuchą lub natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.01.2016 22:26
smaczne to :)
Anna169Hosz 14.05.2012 16:37
Wyglądają smacznie.
adam1f 10.04.2012 00:16
dobre
Piotr24 09.04.2012 21:17
zajadałem się takimi wczoraj

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak