Sposób przygotowania

Przepis na 3 litrowy słoik: ogórki dokładnie umyć, korzeń chrzanu i czosnek dokładnie obrać. Na dno słoika położyć liście wiśni, następnie układać obok siebie ciasno ogórki (pionowo). Pomiędzy nie wciskać korzeń chrzanu podzielony na ok. 3 części. Następnie wciskać koper włoski i czosnek, całość przykryć liśćmi wiśni. Wodę z solą zagotować, wrzącą zalać ogórki, zakręcić i odstawić. Po 2 dniach wynieść w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    ogórki kiszone to podstawa ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    świetne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    bardzo mi takie smakują na kanapkę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !