Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt czekoladowy Ani

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 łyżki
mąka kartoflana 3 łyżki
jajko 6 szt.
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżka
olej 4 łyżki
kakao 5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt czekoladowy Ani

Jajka ubić z cukrem, potem dodać mąkę tortową i kartoflaną wraz proszkiem do pieczenia. Pod koniec miksowania dodać kakao i olej - miksować na pierwszym stopniu. Piec w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach.

Im mniej kakaa wezmę tym jaśniejszy będzie biszkopt.
Taki biszkopt polewam np. alkoholem czy polewą i ciasto gotowe (tutaj akurat polane białą czekoladą).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 30.01.2013 23:04
pyszny, zwłaszcza że czekoladowy
PaniMISIOWA 11.12.2012 19:49
dobry
Bernadeta1 21.10.2012 09:25
pychota
Margo1 09.05.2012 08:36
super
Margo1 09.05.2012 08:36
super
LuKaSz4761 14.04.2012 08:25
super wyszedł
Patrycja35 09.04.2012 21:12
tez tak robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak