Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone na soli

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 1 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 kg
zioła mieszne 4 łyzki
pieprz 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 łyżka
oliwa 5 łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone na soli

Ziemniaki dokladnie umyć, wyszorować, przekroić na pół. Zioła wymieszac z oliwa. Na dno brytfanki lub innej formy do pieczenia wsypać sól. Każdą połówkę ziemniaka obtoczyć w ziołach i ukladac ostrożnie na soli. Posypać świeżo zmielonym pieprzem i papryką. Piec ok. 1 godz do zrumienienia. Można podać same lub z mięsem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 10.04.2012 10:11
bardzo ładnie wygląda :)
Piotr24 09.04.2012 21:19
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak