Sposób przygotowania

Kawa do marynaty powinna byc wystygnięta. Składniki marynaty łączymy dobrze mieszając. Pałki z kurczaka wkładamy do marynaty, tak by dokładnie je zakryła i oblepiła. Przykrywamy miske folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia rozgrzewamy piekarnik do 180st., pałki przekładamy na blaszke i pieczemy ok 40 min raz odwracając w trakcie pieczenia. Podałam z zieloną sałatą i smażonymi ziemniakami.
Pałki były lekko słodkie a jednocześnie słone, przyjemnie sie lepiły, miały lekko dymny smak. Nic wczesniej podobnego w samku nei jadłam. Mi podeszły średnio (nie przepadam za słodkim smakiem mięsa w którym wyczuwam miód) za to mąż i córka zjedli większą cześć ze smakiem, nie domyślając się co było tajemniczym składnikiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Bardzo apetyczne. Z pewnością wypróbuję.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !