Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
cukier 1/2 szkl.
galaretka cytrynowa
krem do tortów śmietankowy (przygotować wg przepisu na opakowaniu, wersja z masłem)
margaryna 1/2 kost.
cukier puder 4 łyżki
woda 2 łyżki
kakao 2 łyżki
Biszkopt 1 żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

1. Wcześniej upiec żółty biszkopt.
2. Przygotować masę jabłkową: jabłka usmażyć, dodać suchą galaretkę, wymieszać.
3. Masę jabłkową wyłożyć na biszkopt.
4. Przygotować krem wg przepisu na opakowaniu. Wyłożyć na masę jabłkową.
5. Przygotować polewę: rozpuścić margarynę, dodać cukier puder, wodę i kakao. Wymieszać. Zagotować. Wyłożyć na krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 30.09.2011 14:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak