Sposób przygotowania

Białą surową kiełbasę zalać zimną wodą.
Dodać ziele angielskie, liście laurowe i jarzynkę.
Gotować 45 minut, pod przykryciem, na małym płomieniu.
Kiełbaski cienkie usmażyć na małej ilości oleju razem z pokrojonymi pieczarkami.
Kiełbasę gotowaną wyjąć z wywaru, obrać ze skórki i pokroić w plastry.
Wywar przecedzić, zagotować, dodać pokrojoną kiełbasę, zakwas, wyciśnięty czosnek.
Gotować na małym ogniu, często mieszając - w międzyczasie dodać pokrojone w krążki smażone kiełbaski razem z pieczarkami.
Kiedy żurek pogotuje się z 10-15 minut, zdjąć garnek z ognia i doprawić całość chrzanem ze słoiczka oraz cukrem i białym pieprzem.
Dodać pokrojone jajka na twardo.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przejrzenia mojej galerii i skorzystania z pomysłów oraz przepisów na bardzo różnorodne potrawy *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    obowiązkowo na wielkanoc, pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !