Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy na ciepło do mięska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 500 ml
koncentrat pomidorowy 100 g
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy na ciepło do mięska

Do wody dodajemy koncentrat pomidorowy (1 całą puszeczkę) i zagotowujemy. Doprawiamy - kucharkiem, pieprzem, solą i cukrem. 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozrabiamy w zimnej wodzie i dodajemy do wody z koncentratem. Wówczas woda i koncentrat powinny się gotować na bardzo małym ogniu. Dobrze wymieszać i ewent. doprawić ponownie do smaku.
Sos polecam przede wszystkim do mięska, ale moi domownicy jedzą także do ziemniaczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 30.01.2014 08:38
bardzo smaczny dodatek np do gołąbków
smakoszek 14.05.2013 19:52
bardzo smaczny
IKrakowianka 19.01.2013 22:06
idealny
miki47 01.10.2012 14:17
pycha
dorotka0000025 22.08.2012 14:37
pycha
SYLKA 05.08.2012 19:04
pycha
caralajna 31.07.2012 07:53
pycha
Pietruszka 29.07.2012 10:46
smaczny
KasiaK90 11.07.2012 09:29
super sosik
usmiech 13.06.2012 13:07
dobry
treonina 27.05.2012 10:34
prosty i pewnie smaczny!
Katarzyna59 23.04.2012 09:25
super
kupiska 21.04.2012 16:07
na gołąbki fajny...
zuzanna_z 21.04.2012 12:46
ciekawe
Seba 17.04.2012 09:15
smaczny
Mariusz10 13.04.2012 11:26
fajny sos
Wacław 11.04.2012 10:30
b,pyszny !!!
Ada-Gaba 11.04.2012 08:37
rewelacyjny
Kas2 09.04.2012 22:11
przydatny przepis
olkaaa 09.04.2012 16:27
fajny do gołąbków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak