Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 15 szt
cytryna 1/2 szt
wino 2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
cukier 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jabłkowa

Jabłka wymyć pokroić na ćwiartki, wyjąć pestki. Gotować w wodzie z cukrem, skórką cytrynową, sokiem z cytryny i winem. Przefasować przez sito, zaprawić mąką ziemniaczaną, raz zagotować. Podawać z grzankami lub kluskami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia29 06.05.2012 14:16
Pyszna!
marta34 05.05.2012 21:45
pycha
ronald88 10.04.2012 15:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak