Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić z cukrem oraz mlekiem (letnim) i odstawić na około 15 minut. Dodać pozostałe składniki i uformować ciasto .Odstawić do wyrośnięcia. Mak zaparzyć w wrzącej wodzie ,zemleć 2 razy.Dodać pozostałe składniki i wymieszać z białkiem które nam zostało , rozwałkować ciasto , nałożyć masę , uformować tubę , położyć na papier wysmarowany olejem,Piec przez 40-45 minut. Odstawić aż trochę ostygnie i brać się za jedzenie ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    musi być pyszny
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    achh jadłam go we święta i zjadłabym znowu:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    samaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    smakowity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !