Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek z brzoskwinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 3 szkl
margaryna Kasia 20 dag
żółtko jajek 5 szt
cukier puder 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 szt
margaryna Kasia 15 dag
cukier puder 1 szkl
budyń śmietankowy 1 szt
białko 5 szt
cukier 1 szkl
sól 1 szczypta
brzoskwinie w puszce 85 dag
twaróg 1 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek z brzoskwinią

Przygotowanie ciasta.
Z podanych składników zagniatamy ciasto .Dzielimy je na 2 częśći - w stosunku 2/3 i 1/3 .
1/3 włożyć do lodówki a reszte rozwałkować .Wyłożyć nim blaszkę 25x40.
Przygotowanie nadzienie serowe.
Ser zemleć .Margarynę utrzeć wraz z cukrem pudrem i jajkami ,na masę .Wymieszać z serem i budyniem w proszku . Masę serową dać na ciasto .wyrównać .
Nadzienie brzoskwiniowe.
Brzoskwinie osaczyć ,pokroić w plastry i położyć na serze.
Białka ubić z odrobiną soli i cukrem na sztywną pianę .Pianę dać na brzoskwinie .
Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce na białka .
Piec 1 godzinę w 170 stopniach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 25.07.2012 18:23
super
SylwiaMagdaSabin 25.07.2012 18:23
super
gosia1988 10.04.2012 15:30
wygląda pysznie
cris04 09.04.2012 22:11
Piękny!
1j1o1l1a1 09.04.2012 16:41
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak