Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kugiel domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
ziemniaki 7 kg
mleko 1 szklanka
ziele angielskie 1 paczka
1 szczypta
pieprz 2 szczypty
cebula 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kugiel domowy

Obrać ziemniaki , następnie zetrzeć ( najlepiej w maszynie przy takiej ilości) , dodać startą cebulkę .Przyprawić zielem,pieprzem, solą , dodać mięso , wymieszać. Następnie wstawić do pieca kaflowego na całą noc (około 12 h)
W tym roku troszkę przypaliłem ale smak nadal świetny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 10.05.2012 19:45
no, no pierwsze słyszę
wojr63 17.04.2012 21:17
smaczny
kriso 09.04.2012 21:00
fajny przepis
EWI 09.04.2012 13:19
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak