Sposób przygotowania

żółtka i białka rozdzielamy, do żółtek dodajemy ocet i mieszamy. białka ubijamy na sztywną pianę na najwyższych obrotach miksera, następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, znowu mieszamy (delikatnie, tak, żeby piana nie opadła, ale cukier się rozpuścił), następnie, nadal delikatnie mieszając dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, a na samym końcu wodę. wylewamy na blachę wyłożoną wytłuszczonym pergaminem i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180*

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zoldiar

    dlaczego ocet??
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Wygląda ładnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    wydaje mi się, że ocet wchodzi w jakąś reakcję z proszkiem do pieczenia i dzięki temu biszkopt jest taki puszysty
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    niesamowicie puszysty:) a czy ten ocet nie daje posmaku?
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    cooleczko octu wcale nie czuć (chociaż tak prawdę mówiąc, kiedy go piekłam po raz pierwszy też się tego bałam)
  • 0
    original
    Opublikowano

    qrasnqleq

    kurczę...ten ocet...muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !