Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi pod parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 2 wiązki
masło 10 dag
parmezan starty 5 dag
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi pod parmezanem

Szparagi oskrobać, związać w pęczki i ugotować w lekko ocukrzonej i osolonej wodzie. Kiedy staną się miękkie wyjąć, ostudzić i osuszyć. Ułożyć najlepiej w żaroodpornym szklanym naczyniu, zalać roztopionym masłem, posypać parmezanem i zapiekać kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 20.04.2012 12:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak