Sposób przygotowania

Cebule kroimy w półplasterki, mieszamy ze śliwkami. Połowę porcji układamy na natłuszczonym olejem naczyniu do zapiekania.Posypujemy majerankiem,solą i pieprzem. Na warstwę cebuli i śliwek układamy białe kiełbaski, przykrywamy resztą cebuli i śliwek. Zalewamy ciepłym bulionem. Zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach do momentu aż kiełbaski się zarumienią

Dla urozmaicenia kiełbaski ze śliwkami i cebulą można polać białym winem i zapiec posypane serem żółtym

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    super smaczna
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    ciekawy przepis
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    fajny pomysł na ciekawe danie...,śliwki te wędzone w dodatku nadadzą potrawie fajny smak,te zwykłe tez są dobę,ale jednak wolę te wędzone...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ciekawe polaczenie, musi byc pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    andrew1

    biała kielbaska byle nie najtansza i kauflandu i wtedy pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    ciekawy przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super polaczenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    lubie takie połączenia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pycha, polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ciekawy smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !