Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

powidła z bzu czarnego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 0,5 kg
czarny bez 1 jagody

Przepis i sposób przygotowania na: powidła z bzu czarnego

Jagody oskubać z gałązek, umyć i osączyć na sicie. Rozgnieść w rondlu i dusić, aż zgęstnieje. Kiedy zaczną gęstnieć, wsypać cukier. Nie dusić dłużej niż pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 09.04.2012 13:54
O takich powidłach nie słyszałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak