Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka z pastą żurawinową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dojrzały ser pleśniowy 240 g
Pieprz biały mielony Prymat
tarty chrzan 1 łyżka
żurawina 80 g
bagietka 1 sztuka
szczypiorek
twaróg 100 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z pastą żurawinową

Żurawinę zalewamy wodą i gotujemy 5 min. Odstawiamy do wystygnięcia. Sery kroimy na małe kawałki i wkładamy do misy, gdzie rozdrabniamy widelcem. Dodajemy twaróg, całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Do masy serowej dodajemy tarty chrzan i odcedzoną żurawinę. Całość delikatnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na 35min. Bagietlkę kroimy w skośne kromki, każdą kromkę smarujemy małą ilością pasty i posypujemy szczypiorkiem.
Składniki na 18 kromek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak