Sposób przygotowania

Kwiat kalafiora podziel na małe różyczki, włóż je na 8 min do posolonego wrzątku. Odcedź, dobrze osącz. Ryż ugotuj tak jak na opakowaniu. Mięso płucz, pokrój w paski, przypraw solą i pieprzem. Każdy z nich z jednej strony skrop sokiem z cytryny. Odstaw na parę minut. W tym czasie na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju i 2 łyżki masła. Dosyp curry i wymieszaj. Dorzuć różyczki kalafiora i smaż 4 minuty, obracając. Wyjmij z patelni, paski mięsa posyp ziołami i zwiń w ciasne rolady. Składniki naprzemiennie nadziewaj na igły do szaszłyków i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 st C. Piecz 12 min. Podawaj z ugotowanym ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !