Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki kalafiorowo-ziołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
kalafior 1/2 sztuki
curry 2 łyżki
olej
mieszanka posiekanych ziół 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
masło 2 łyżki
ryż dziki 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki kalafiorowo-ziołowe

Kwiat kalafiora podziel na małe różyczki, włóż je na 8 min do posolonego wrzątku. Odcedź, dobrze osącz. Ryż ugotuj tak jak na opakowaniu. Mięso płucz, pokrój w paski, przypraw solą i pieprzem. Każdy z nich z jednej strony skrop sokiem z cytryny. Odstaw na parę minut. W tym czasie na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju i 2 łyżki masła. Dosyp curry i wymieszaj. Dorzuć różyczki kalafiora i smaż 4 minuty, obracając. Wyjmij z patelni, paski mięsa posyp ziołami i zwiń w ciasne rolady. Składniki naprzemiennie nadziewaj na igły do szaszłyków i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 st C. Piecz 12 min. Podawaj z ugotowanym ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 07.08.2012 18:47
uwielbiam
suzana 07.08.2012 18:47
uwielbiam
suzana 07.08.2012 18:47
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak