Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęce szaszłyki z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec cielęcy 600 g
olej 2 łyżki
cebula 2 sztuki
boczek wędzony 100 plastry
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżka
papryka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęce szaszłyki z boczkiem

Mięso czyścimy, myjemy, suszymy. Kroimy je w plastry i dzielimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy przyprawę do grilla z olejem. Do przygotowanej marynaty wkładamy mięso, obtaczamy w sosie i zostawiamy na godzinę. Papryki czyścimy z nasion, myjemy i kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Plastry boczku wędzonego kroimy na połowy. Na patyczki do szaszłyków nakłuwamy na zmianę kawałki papryki, mięsa, cebuli, boczku. Smarujemy je marynatą. Rozgrzewamy kuchenkę z funkcją grilla, na ruszcie układamy szaszłyki. Obracając je co jakiś czas pieczemy ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 27.11.2012 19:50
super
Juleczka20 03.07.2012 12:01
pyszne na pewno
Margo1 13.05.2012 14:08
pewnie pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak