Sposób przygotowania

Mięso czyścimy, myjemy, suszymy. Kroimy je w plastry i dzielimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy przyprawę do grilla z olejem. Do przygotowanej marynaty wkładamy mięso, obtaczamy w sosie i zostawiamy na godzinę. Papryki czyścimy z nasion, myjemy i kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Plastry boczku wędzonego kroimy na połowy. Na patyczki do szaszłyków nakłuwamy na zmianę kawałki papryki, mięsa, cebuli, boczku. Smarujemy je marynatą. Rozgrzewamy kuchenkę z funkcją grilla, na ruszcie układamy szaszłyki. Obracając je co jakiś czas pieczemy ok 15 min.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pewnie pychota
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne na pewno
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !