Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
pieczarki 250 g
masło 2 łyżki
śmietana 12% 3 łyżki
sól
pieprz
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: jajka z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.
Żółtka rozdrabniamy widelcem w naczyniu.
Krok 1 - jajka z pieczarkami foto
2
Pieczarki kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle. Jeśli pieczarki "puszczą" dużo wody należy ją odlać.
Usmażone pieczarki dodajemy do żółtek, dodajemy śmietanę. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem
Krok 2 - jajka z pieczarkami foto
3
Powstałym farszem napełniamy białka jaj.
Krok 3 - jajka z pieczarkami foto
4
Napełnione jajka dekorujemy majonezem
Krok 4 - jajka z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 14.04.2017 17:34
ładnie udekorowane
Izabela28 12.05.2012 11:51
smaczna, ładnie prezentująca się przekąska:)
kamyk 05.05.2012 21:42
pycha
Renata22 24.04.2012 16:46
ale ładne
MAR3STA 24.04.2012 15:48
smaczne
ewka1978 18.04.2012 14:40
Fajny przepis
Ewelina47 14.04.2012 11:08
pięknie się prezentują
Katarzyna56 13.04.2012 22:05
super
tomek18 13.04.2012 09:32
wyglądają apetycznie
Cukiereczek13 09.04.2012 11:13
ekstra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak