Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz fasolowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 300 g
cebula 1 szt
boczek wędzony 100 g
mąka 2 łyżki
kiełbasa 100 g
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz fasolowy

Fasolę namoczyć w letniej wodzie ok 12 godzin przed rozpoczęciem gotowania. Drobno posiekane cebulę i boczek, podsmażyć dodać paprykę i mąkę. Przełożyć do garnka, dodać fasolę i kiełbasę, przyprawić. Zalać taką ilością wody aby całość była przykryta. Gotować pod przykryciem, aż fasola będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak