Sposób przygotowania

Pierś z indyka naciąć ,lekko rozbić, uformować prostokąt.Na desce ułożyć folię aluminiową,ułożyć na niej mięso .Opruszyć solą ,pieprzem i gałką muszkatołową.Pozostałe skrawki mięsa zmiksować ze śmietanką i jajkiem ,dodać żurawinę i posiekane drobno pistacje-nie solone !Całość wymieszać łyżką,dodać pokruszony ser pleśniowy.Masę wyłożyć na mięso,zrolować.Można zabezpieczyć brzegi drewnianymi wykałaczkami lub bawełnianą nitką.Owinąć folię wokół mięsa ,piec w kąpieli wodnej ok.50-60 min w temp 160 stopni.Podawać z mieszanką sałat.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo interesujące

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !