Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka z żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
śmietana 30% 200 ml
ser pleśniowy niebieski 150 g
jajko 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
orzeszki pistacjowe 100 g
żurawina
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka z żurawiną

Pierś z indyka naciąć ,lekko rozbić, uformować prostokąt.Na desce ułożyć folię aluminiową,ułożyć na niej mięso .Opruszyć solą ,pieprzem i gałką muszkatołową.Pozostałe skrawki mięsa zmiksować ze śmietanką i jajkiem ,dodać żurawinę i posiekane drobno pistacje-nie solone !Całość wymieszać łyżką,dodać pokruszony ser pleśniowy.Masę wyłożyć na mięso,zrolować.Można zabezpieczyć brzegi drewnianymi wykałaczkami lub bawełnianą nitką.Owinąć folię wokół mięsa ,piec w kąpieli wodnej ok.50-60 min w temp 160 stopni.Podawać z mieszanką sałat.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 01.05.2012 17:14
bardzo interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak