Sposób przygotowania

Grzyby rozmrażamy, osuszamy, czyścimy. Mieszamy razem sos sojowy, ocet ryżowy i cukier na jednolitą marynatę. Polędwiczki pokrojone w plastry zalewamy tą marynatą i odstawiamy na godzinę. Cebulę kroimy w piórka.
Do woka wlewamy oba oleje i rozgrzewamy. Dodajemy imbir i czosnek, podsmażamy minutę szybko mieszając. Następnie do woka dodajemy mięso wraz z marynatą. Smażymy razem 2 min, aż mięso się przyrumieni, dodajemy cebulę oraz grzyby. Smażymy razem ok. 5 min. Na koniec doprawiamy solą i olejem sezamowym. Na talerzu posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    a to dopiero wykwintne danie! aż chciałoby się spróbować!
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    lubię polędwiczki w kurkach, zawsze jadłam w sosie śmietanowym, ale kiedyś spróbuję takich
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Boskie!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszny ;pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !