Sposób przygotowania

Żeberka, umyć, pociąć na porcje, osuszyć. W misce wymieszać 3 łyżki zalewy z ananasa, miód, keczup, olej, sos sojowy i dokładnie wymieszać. Żeberka wymieszać z marynatą i odstawić na noc do lodówki.
Piekarnik rozgrzać do 180st. Żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym razem z marynatą i piec ok 1,5h aż będą miękkie W trakcie pieczenia smarować powstałym sosem i skrapiać zalewą z ananasa. Na 15 minut przed końcem żeberka obłożyć plastrami ananasa i posypać papryką słodką. Najlepiej podać z ugotowanym na sypko ryżem, polanym sosem z żeberek i z ostrą papryczką pepperoni z zalewy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !