Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET Z WĄTRÓBEK

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
cebula 1 sztuka
masło 25 dag
brandy 50 ml
porto 50 ml
rozmaryn 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 do smaku
wędzony boczek 6 plasterków
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET Z WĄTRÓBEK

Wątróbki kroimy, cebulę siekamy. Na 2/3 masła podsmażamy wątróbki i cebulę , mieszając. Zalewamy alkoholem i gotujemy na małym ogniu, bez przykrycia, aż płyn zredukuje się o połowę. Miksujemy, mieszamy z resztą stopionego masła, ubitym białkiem, doprawiamy rozmarynem, solą i pieprzem. Dno płytkiego szerokiego naczynia wykładamy plastrami boczku,wkładamy pasztet i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Podajemy z borówkami lub żurawiną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 25.09.2012 13:18
z borówkami jeszcze nie próbowałam czas zacząć
fictor123 27.05.2012 20:50
super
treonina 25.05.2012 16:41
z chęcią wypróbuję!
ankaryba 18.05.2012 08:31
smaczny :-)
andrew1 17.05.2012 19:32
mniam mniam
Motorek 06.05.2012 11:07
smaczny
kate.500 30.04.2012 10:35
rewelka
Dorian 21.04.2012 14:08
pycha
Anna152 16.04.2012 08:30
extra
Katarzyna59 15.04.2012 11:03
bardzo lubię
Emiliozo 12.04.2012 21:57
ciekawe jak smakuje
mirosława4 10.04.2012 21:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak