Sposób przygotowania

Wątróbki kroimy, cebulę siekamy. Na 2/3 masła podsmażamy wątróbki i cebulę , mieszając. Zalewamy alkoholem i gotujemy na małym ogniu, bez przykrycia, aż płyn zredukuje się o połowę. Miksujemy, mieszamy z resztą stopionego masła, ubitym białkiem, doprawiamy rozmarynem, solą i pieprzem. Dno płytkiego szerokiego naczynia wykładamy plastrami boczku,wkładamy pasztet i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Podajemy z borówkami lub żurawiną

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    ciekawe jak smakuje
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    rewelka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    andrew1

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczny :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    z chęcią wypróbuję!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    z borówkami jeszcze nie próbowałam czas zacząć

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !