Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lemoniada z róży

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

limonka 2 sztuki
cukier 1/2 szklanki
cukier drobny 1/2 łyżki
woda 1/2 (różana)
lawenda 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: lemoniada z róży

Przygotuj naczynie żaroodporne. Wlej do niego 500 ml wody i zagotuj. Dodaj do wody sok i miąższ z limonek, kwiaty lawendy oraz cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie przykryj i zestaw z ognia do ostygnięcia-ok 20min. Odcedź i dodaj do soku wodę różaną i kolejne pół litra zimnej wody. Wszystko wymieszaj. Wstaw do lodówki na 15-20 min. Wlej do wysokich kubków, przed podaniem posłodź drobnym cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak