Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Rozgrzać piekarnik do 190C. W mikserze ubić miękkie masło z cukrem pudrem, następnie dodać jajko, wanilię, szczyptę soli i ubijać dalej aż ciasto będzie jednolite. Zmniejszyć obroty dosypać kokos, na koniec mąkę, miksować aż się wszytko połączy. Ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, wyrobić, ukształtować długi wałek o średnicy naszej 5 złotówki (ja zrobiłam grubszy i to był błąd, bo ciasto się w piekarniku nie rozpływa). Następnie ostrym nożem pokroić na plastry na 4mm (można przed krojeniem zawinąć wałek ciasta w folię i schłodzić w lodówce przez 20 minut, będzie się wtedy łatwiej kroić i będą wszystkie jednakowych kształtów). Ilość ciastek musi być parzysta.
Ciastka partiami ułożyć na papierze do pieczenia i piec przez 14 minut na złoty kolor. Wyszło mi 26 szt połówek. Odstawić do wystudzenia.


Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !