Sposób przygotowania

Obierz czosnek. Bazylię umyj i oberwij jej liście. Orzeszki piniowe grilluj na suchej patelni. Czosnek, bazylię, orzeszki i parmezan zmiksuj. Pesto dopraw solą, pieprzem, dodaj oliwę z oliwek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 210-215 st C. Z ciasta francuskiego wytnij paski o szerokości 1 cm. Pędzelkiem rozsmaruj na nich pesto i zwiń je w spiralkę. Gotowe paluszki włóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zapiekaj 12 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    uwielbiam pesto i wszystko co z nim jest

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !