Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem-zupa z borowików

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
winiak 50 ml
bulion warzywny 0,8 l
śmietana kremówka 100 ml
świeżo mielony pieprz
tymianek
natka pietruszki
borowiki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krem-zupa z borowików

Na oliwie zeszklij posiekaną cebulę i czosnek, dodaj pokrojone w plastry grzyby i pod koniec smażenia polej je winiakiem. Kiedy alkohol odparuje przełóż borowik do gotującego się bulionu. Dopraw solą, tymiankiem i pieprzem. Gdy grzyby staną się miękkie, dokładnie zmiksuj zupę. Zabiel ją śmietaną i znów zagotuj. Przed podaniem udekoruj natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 09.04.2012 14:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak