Sposób przygotowania

Miód i cukier rozpuścić w 8 litrach wrzącej wody, dodać kwas cytrynowy, ostudzić. Chmiel zalać w garnku litrem wrzącej wody, parzyć pod przykryciem przez godzinę, przecedzić, wlać do roztworu miodowego, dodać drożdże rozmieszane w szklance płynu, fermentować w temperaturze pokojowej przez 3-5 dni. Zlać znad osadu do butelek, trzymać dwa dni w chłodzie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    fajny przepis :-) można by spróbować :-) ale raczej spróbuję z 1/4 porcji w razie gdyby mi to nie wyszło
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szpindorio

    uwielbiam piwo miodowe, ale sam jeszcze nigdy nie robiłem. Ale wygląda na niezbyt skomplikowany proces zatem na pewno spróbuję!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !