Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki ziemniaczane słone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 15 dag
mąka 10 dag
margaryna 10 dag
żółtko jajek 2 sztuki
sól
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki ziemniaczane słone

Do przetartych ziemniaków dodać mąkę, masło, żółtko, trochę soli. Zarobić ciasto i formować wałeczki wielkości palca. Smarować roztrzepanym żółtkiem, posypywać solą, kminkiem. Piec w gorącym piecyku na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 02.08.2012 19:33
dobre
Dorota37 17.07.2012 17:33
fajne te paluszki
elzbietar64 10.06.2012 17:24
pyszne
marta34 27.05.2012 13:23
super
marta34 27.05.2012 13:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak