Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony łosoś

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1/4
Czosnek suszony Prymat 1 lyzeczka
łosoś filet 600 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony łosoś

Kroki postępowania

1
Świeże filety łososia myjemy i ususzamy ręcznikiem papierowym. Kroimy filet na 4 kawałki. Każdy kawałek skrapiamy cytryną z obu stron.
Krok 1 - Pieczony łosoś foto
2
Następnie posypujemy czosnkiem, ewentualnie solą czosnkową oraz ziołami prowansalskimi. Układamy na kratce folię aluminiową i na niej kawałki łososia. wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni.
Krok 2 - Pieczony łosoś foto
3
Pieczemy ok. 20 minut. Po upieczeniu układamy na każdym kawałku plasterek cytryny.
Krok 3 - Pieczony łosoś foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 24.07.2012 20:33
wygląda smakowicie
aginaa 09.04.2012 20:48
polecam
sylwia / sytofala 08.04.2012 19:55
och zjadłabym łososia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak