Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 6 sztuk
śmietana 1 szklanka
masło 50 g
mąka 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Ugotować wywar z suszonych grzybów i zalać nim kapustę. Grzyby posiekać na wierzchu, posolić, gotować. Po 1 godzinie wlać śmietankę, zaprawić mąką z masłem, wymieszać, przykryć i dalej gotować, aż kapusta zmięknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta34 02.06.2012 17:48
muszę spróbować
SmacznaPyza 08.04.2012 20:59
pierwsze słyszę o zaprawianiu śmietaną.... poza tym czy ona się nie zważy jeśli będziemy dalej razem dusić?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak