Sposób przygotowania

W garnku z woda ok 3 litra nastawiamy kawałek wędzonego boczku .Dodajemy lisć laurowy i gotujemy ok 10 min . Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki i marchewkę starta na tarce . Gotujemy ,dodajemy wędzoną kiełbasę .Wlewamy żurek ,mieszamy i gotujemy . Po zagotowaniu dodajemy śmietanę ,majeranek . Boczek i kiełbasę wyciągamy z zupy kroimy w kosteczkę i dodajemy do garnka z zupą .Na sam koniec dodajemy wyciśnięty czosnek .Już nie gotujemy .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    obowiązkowo na śniadanie wielkanocne
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    uwielbiam!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    musi byc w wielkanoc
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    aż ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !