Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek czosnkowy z boczkiem wędzonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
ziemniaki 4 szt
marchewka1 1 szt
żurek 2 szt
śmietanka 22%
majeranek
boczek wędzony 30 dag
kiełbaska wędzona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek czosnkowy z boczkiem wędzonym

W garnku z woda ok 3 litra nastawiamy kawałek wędzonego boczku .Dodajemy lisć laurowy i gotujemy ok 10 min . Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki i marchewkę starta na tarce . Gotujemy ,dodajemy wędzoną kiełbasę .Wlewamy żurek ,mieszamy i gotujemy . Po zagotowaniu dodajemy śmietanę ,majeranek . Boczek i kiełbasę wyciągamy z zupy kroimy w kosteczkę i dodajemy do garnka z zupą .Na sam koniec dodajemy wyciśnięty czosnek .Już nie gotujemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 08.04.2012 22:12
aż ślinka cieknie
novita26 08.04.2012 19:39
mniam mniam
novita26 08.04.2012 19:39
mniam mniam
novita26 08.04.2012 19:39
mniam mniam
novita26 08.04.2012 19:39
mniam mniam
aginaa 08.04.2012 19:37
musi byc w wielkanoc
EWI 08.04.2012 18:41
uwielbiam!!!
EWI 08.04.2012 18:41
obowiązkowo na śniadanie wielkanocne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak