Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwas żurawinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 1 kg
woda 4 l
cukier 2 szklanki
drożdże 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: kwas żurawinowy

Żurawiny umyć, rozgnieść, wycisnąć sok. Miąższ owoców zalać wodą, zagotować, schłodzić do około 30 C, przecedzić, dodać wyciśnięty sok, cukier i drożdże. Wymieszać wszystko dokładnie i zostawić na dobę. Przed podaniem kwas schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta34 31.05.2012 19:40
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak