Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładane wafle

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier 2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
mleko w proszku 2,5 szklanki
kakao 3 łyżki
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładane wafle

Masło cukier i świeże mleko podgrzać, do momentu rozpuszczenia się cukru. Następnie stopniowo wsypywać mleko w proszku i kakao, bez przerwy mieszając. Ciepłą masą przekładać wafle. Wafle zawinąć w spożywczą folię i postawić na nich coś ciężkiego, zostawić w chłodnym miejscu na parę godzin (ja najczęściej zostawiam na 3-4.)
składniki na 12 porcji

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzenciak1985 07.05.2012 13:07
mniam
Katarzyna59 18.04.2012 11:33
super
Katarzyna59 18.04.2012 11:33
super
Papryczka 09.04.2012 12:36
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak