Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórecznik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosuł warzywny z kostki 2 szklanki
kefir 2 szklanki
cebula dymka ze szczypiorkiem 6 szt
mąka ziemniaczna 1-2 łyżki
masło 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
posiekana dymka ze szczypiorem
pieprz
ogórek 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: ogórecznik

dymkę umyć i drobno posiekać,zeszklić na maśle,zalać wywarem z kostki.ogórki umyć,obrać i pokroić w kostkę,dodać do wywaru,doprawić pieprzem.gotować 5 min. i zmiksować.jeśli zupa jest bardzo rzadka,można dodać mąkę ziemniaczana,wtedy zagotować i gotować do zgęstnienia,mieszać cały czas.zdjąć dodać kefir i śmietanę,wymieszać.ogórecznik podawać schłodzony,z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 28.09.2010 17:04
Fajny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak