Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
pieczarki 1 duża
pietruszka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

pieczarki pokroić i usmażyć, mocno popieprzyć i posolić. jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu nie obieramy ze skorupek, tylko przecinamy wzdłuż. wydłubujemy białko i żółtko do miski. Dodajemy do jajek pieczarki i mielimy blenderem. dodajemy pietruszkę i mielimy jeszcze chwilę. wykładamy farszem łódeczki ze skorupek. podgrzewamy olej na patelni. każdą skorupkę posypujemy tartą bułką i smażymy układając na patelni farszem do spodu. Smażymy aż tarta bułka będzie złocista.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 28.05.2012 11:43
rewelacja
Iwusia 22.04.2012 22:37
pomysłowe
eli82 18.04.2012 19:08
uwielbiam
Magdalena1110 14.04.2012 19:37
wyglądają pysznie
Rafał10 13.04.2012 16:12
też robiłam na święta ale troszkę inaczej :) uwielbiam łączyć jajko z pieczarkami.
olkaaa 09.04.2012 16:26
lubię
caralajna 09.04.2012 10:28
świetne wyszły :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak