Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,2 szklanki
pieczarki 25 dag
jaja 2 sztuki
ryż 1 torebka
cebula 2 sztuki
olej
szczypior 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pieczarkami

Zagnieć mąkę z jednym jajkiem i szczyptą soli, wlewaj tyle wody, by ciasto było luźne. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedź. Obierz pieczarki i drobno pokrój. Obierz cebulę i posiekaj. Rozgrzej olej na patelni i zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki i podsmaż. Przełóż do ryżu, wbij drugie jajko i wymieszaj, przypraw. Rozwałkuj ciasto i wykrój kwadraty. Na środku ułóż łyżeczkę farszu, brzegi dokładnie zalep. Pierogi włóż do osolonego wrzątku i ugotuj. Wyjmij, podawaj posypane szczypiorkiem.
Składniki na 4 porcje

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna69 25.04.2012 21:25
Muszą smakować wybornie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak