Sposób przygotowania

Rozkruszyć drożdże i wymieszać z łyżką cukru. Zółtka i jajo utrzeć z resztą cukru. Mąkę przesiać do miski i dodać drożdże, mleko, utarte jajka, sól i spirytus. Wyrabiać przez chwilę ciasto i wlać masło. Wyrabiać, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Przykryj je i odstaw do wyrośnięcia. Ciasto grubo rozwałkować, wyciąć z niego krążki.Na każdym kłaść łyżeczkę konfitury, zlepiać, tworząc kulę. Przyszykować stolnicę, wysypać ją mąką. Ułożyć na niej pączki i zostawić do wyrośnięcia. Smażyć w rozgrzanym tłuszczu. Gdy przestygną ozdób cukrem pudrem.
Przepis na ok 20 pączków

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !