Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini mazurki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
masło 125 g
cukier puder 65 g
sól 1/2 łyżeczka
jajko 1 sztuka
dżem wiśniowy 1 słoiczek
czekolada gorzka 1 tabliczka
jogurt naturalny 3 łyżka
suszone morele 1 garść
migda 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Mini mazurki

Mąkę, pokrojone na małe kawałki masło, sól i jajko zagnieść na jednolitą masę. Owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1 godz. Po tym czasie wykrawać odpowiednie kształty i piec w temperaturze 170 stopni przez ok. 20 - 30 min (na oko). Ostudzić. Każdą formę wyłożyć dżemem wiśniowym. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać jogurt i wymieszać nałożyć na warstwie dżemu. Dowolnie ozdobić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 04.04.2014 16:22
piękne i pyszne
Renia1 12.04.2012 22:28
przepiekne!
Jastinka 09.04.2012 18:18
śliczne
joanna43 09.04.2012 09:57
dzięki :)
treonina 08.04.2012 14:47
wyglądają cudownie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak