Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowa fantazja

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Wysoki ciemny biszkot
cukier 1/2 szkalnki
masło 1 1/2 kostki
mleko 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
cappuccino czekoladowe 1 paczka
rodzynki 1 paczka
czekolada gorzka 1
czarna porzeczka 1/2 mrożona
orzechy włoskie 1/2 szklanki
wódka 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowa fantazja

Rodzynki zalewamy wódką i zostawiamy na 2 godziny. Mleko z cukrem i kawą gotujemy. Jajka ubijamy i wlewamy do wrzącego mleka. Miksujemy do zagotowania. Studzimy dodajemy masło.
Biszkopt krajemy na pół na jednej części kładziemy krem z rodzynkami ale trochę kremu zostawiamy na wierzch następnie druga połówka biszkoptu kładziemy resztę kremu orzechy czarną porzeczkę i z gorzkiej czekolady robimy polewę i polewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 18.07.2012 09:19
ekstra
fictor123 31.05.2012 08:29
rewelacja
anulka69 13.05.2012 11:31
wygląda smakowicie
Wafelek2601 11.05.2012 11:44
pycha
Betka 10.05.2012 20:30
mniamm;D
Robert10 03.05.2012 10:58
bombowa
eli82 01.05.2012 10:56
mniam
dianix 27.04.2012 09:01
piękna ta Twoja fantazja
Papryczka 26.04.2012 16:55
super ciasto
rutynka 20.04.2012 13:44
mm pycha!
anulka69 20.04.2012 09:41
aż cieknie ślinka
melonik 16.04.2012 07:22
pycha
halina55 10.04.2012 14:25
Oj Monika super te przepisy ci wychodzą!!;)
Renata22 10.04.2012 11:50
na pewno pyszny
Kekerboom 08.04.2012 11:00
smaczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak