Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z kapusty kiszonej z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
mięso cielęce z łopatki 30 dag
boczek wędzony 10 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 1 duża
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
sól do smaku
olej
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat do smaku
bulion drobiowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z kapusty kiszonej z mięsem

Kapustę kiszoną ugotować aż będzie miękka i odlać wodę.
Mięso, boczek i cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na tłuszczu, dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz oraz rozgnieciony czosnek i dodać do kapusty.
Kostkę bulionową rozpuścić w szklance przegotowanej wody i dolać do kapusty, doprawić przyprawą do bigosu i zapiec w piekarniku.
Zamiast przecieru pomidorowego można dodać ketchup lub czerwone wino ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 04.05.2012 11:15
Bigos palce lizać
Natalia40 26.04.2012 21:47
Mniaaam
Anna69 12.04.2012 21:07
Zgadzam się, jest przepyszny ;)
monika1968 08.04.2012 11:43
Kiedyś już robiłam ten bigos jest pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak